Polisen spärrade av ett område vid Skranta torg i Karlskoga under söndagskvällen Foto: Privat

Efter storbråket med såg i Karlskoga – utredningen fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga personer som misstänks för inblandning i det blodiga bråket på Skranta torg i Karlskoga den 23 september har släppts på fri fot.

– Men de är fortfarande misstänkta och utredningen fortsätter, säger åklagaren Louise Helleday.

Enligt polisen ska både en kniv och en blodig fogsvans (en sorts såg) ha hittats på brottsplatsen, men Louise Helleday vill inte kommentera uppgifterna.

– Det enda jag kan säga är att vi fortsätter att kontrollera den tekniska bevisningen och att vi ska genomföra ytterliga några förhör, säger hon.

Bevisningen inte tillräcklig

De fem personer som misstänks ligga bakom oroligheterna anhölls kort efter bråket, men begärdes aldrig häktade.

– Jag gjorde bedömningen att den bevisning som finns inte räcker till för att häkta de misstänkta, förklarar Helleday.

”En rörig händelse”

Förundersökningen pågår fortfarande och Helleday kan för tillfället inte koppla samman bråket med tidigare oroligheter i samma bostadsområde.

– Det är ganska svårt att bilda sig en uppfattning kring det inträffade. Det är en rörig händelse, säger åklagaren Louise Helleday.

Tre personer fick vårdas på sjukhus efter bråket. Vissa skador var allvarliga, men samtliga mår efter omständigheterna gott, meddelade sjukvården efter händelsen.

Louise Helleday är åklagare i Örebro. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.