Ett stort räddningspådrag pågick under tisdagsmorgonen i Västhaga. Branden kunde snabbt släckas, men rökutvecklingen var kraftig. Foto: Erik Karlsson

Efter storbranden i Västhaga – man fortfarande livshotande skadad

Uppdaterad
Publicerad

Tillståndet för den man som tidigare i veckan fördes till sjukhus efter storbranden i ett lägenhetshus i Västhaga i Örebro är fortfarande livshotande. Det meddelar USÖ på fredagsförmiddagen.

Det var strax efter klockan nio på tisdagsmorgonen som en boende i grannfastigheten slog larm om att det slog ut lågor från ett lägenhetshus i Västhaga i västra Örebro.

Branden kunde snabbt släckas, men totalt tre personer fick föras till sjukhus med rökskador. Tillståndet för en av de tre, en man, var livshotande.

På fredagsförmiddagen meddelar Universitetssjukhuset Örebro att hans tillstånd är fortsatt livshotande på grund av rökskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränder i Örebro

Mer i ämnet