Här är Gustavsviks glädjebesked – norska turister på väg tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Uteblivna norska besökare och hårda pandemirestriktioner har de två senaste somrarna gjort att Gustavsvik camping och badanläggning tappat många besökare. Men inför den här sommaren är tongångarna helt annorlunda.

– Det ser mycket ljusare ut i år, säger vd:n Ylva Axell.

En normal sommar är det besökarna från grannlandet i väst som står för omkring 65 procent av bokningarna på campingen. Inreseförbud 2020 innebar inga norska besökare alls och ifjol var det bara enstaka gäster från Norge som besökte Gustavsvik.

– Det kan ta tid att komma tillbaka till de nivåer vi haft tidigare, tror Ylva Axell.

Hon är ändå mer hoppfull inför den här sommaren och har märkt att det finns ett stort behov bland barnfamiljer att hitta på något.

– Vi har successivt släppt på och inte tagit bort alla restriktioner på en och samma gång. Det har vi gjort för oss själva och för gästernas skull. Vi såg under påsklovet att det var slutsålt och att många ville komma ut. Det känns så himla kul att kunna öppna upp för alla igen, säger hon.

Men hur blir den här sommaren? Hör Gustavsvik vd förutspå sommarsäsongen i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.