Jerry Tauberman var på plats vid dagens invigning. Foto: SVT

Efterlängtad busshållplats återinvigd

Publicerad

Busshållplatsen i Villingsberg drogs in på grund av trafikfara, men efter högljudda protester har den nu, tre år senare, återinvigts.

För tre år sedan drogs tre busshållplatser in på E18 mellan Örebro och Karlskoga. Anledningen var att de låg trafikfarligt till, men i samband med att de togs bort kom protester mot beslutet.

I Villingsberg ligger ett av Försvarsmaktens skjutfält och i och med att busshållplatsen togs bort blev det svårt att ta sig till skjutfältet.

– Det är ju unga pojkar och flickor som kommer med allmänna kommunikationsmedel. Alla har ju inte bil, sa skjutfältschefen Ulf Hane då.

Återinvigdes under fredagen

Protesterna togs på allvar och redan året därpå utlovades att busshållplatsen skulle komma tillbaka. Under fredagen invigdes den nya busshållplatsen och Jerry Tauberman, major och platschef på Villingsbergs skjutfält, ser väldigt positivt på att ha återfått busslinjen.

– Det underlättar för dem som arbetar här ute och det innebär att de värnpliktiga inte kommer vara låsta här ute. Det är alldeles excellent att vi får en kommunikationslinje.

Tre år för ny hållplats

Att det tagit så lång tid som tre år från det att den gamla hållplatsen togs bort till att den nya står klar förklarar Tomas Holmlund vid Trafikverket med att det är en lång process.

– Det är tyvärr ganska normalt att det tar några år. I det här fallet har man dessutom diskuterat var exakt busshållplatsen skulle placeras i och med trafiksäkerheten. Så det tog kanske lite längre tid än normalt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.