Förbudet ska börja gälla från och med imorgon, tisdag, klockan 08 på morgonen. Foto: TT

Nytt eldningsförbud införs i Örebro län

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen i Örebro har beslutat om ett nytt eldningsförbud. Eftersom risken för bränder i skog och mark är mycket stor införs förbudet mot att elda från och med tisdag klockan 08.

Tidigare i sommar rådde det eldningsförbud i hela Örebro län. Den 18 juni, när vädret vände och det blev svalare upphävdes förbudet. Under måndagen tog Länsstyrelsen beslut om ett nytt eldningsförbud, eftersom risken för bränder i skog och mark nu på nytt är mycket stor i hela länet.

Förbudet ska börja gälla från och med imorgon, tisdag, klockan 08 på morgonen. Det innebär att all eldning utomhus är förbjuden, förutom eldning i trädgårdsgrillar på egen tomtmark.

Det här innebär eldningsförbudet

Det är förbjudet att elda i hela Örebro län. Eldning utomhus är endast tillåten i trädgårdsgrillar på egen tomtmark

Undantag från förbudet kan i särskilda fall medges av räddningschefen i respektive kommun.

Den som bryter mot förbudet gör sig skyldig till ett brott och kan stå till svars i enlighet med Lag om skydd mot olyckor.

Eldningsförbudet kommer att hävas så snart brandrisken har sjunkit och befinner sig på en låg stabil nivå.

Källa: Länsstyrelsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.