Efter en lång tids letande hittade Elena till slut sin lilla Chipie. Foto: Jennie Wahlgren/SVT

Elena skaffade hund i coronamörkret: ”Blir ju som en liten livskamrat”

Uppdaterad
Publicerad

I januari i år ställdes Elena Johansson Rossis liv på ända. Då gick hennes man bort efter ett års kamp mot sin cancersjukdom.

– Sedan kom coronapandemin, då blev isoleringen liksom dubbel för mig, säger Elena, som nu delar vardagen i Örebro med sin nya, fyrfotade vän Chipie.

När hennes man dog, 62 år fyllda, gick alla planer i kras. Planerna på att gå i tidig pension, planerna på att hinna och orka göra andra saker de drömt om efter ett långt arbetsliv.

– Jag frågade mig själv vad jag ville göra nu. Jag flyttade till Örebro för att komma närmare min dotter, och bestämde mig för att försöka skaffa en valp, säger Elena.

Coronaviruset i Örebro län

Inte enkelt

Men helt enkelt var det inte att förverkliga tanken. Alla hundar var reserverade på de kennlar hon kontaktade, men till slut dök den lilla blandrasen av mops, chiuaua och papillon upp på en säljsajt – omöjlig att motstå. Och för några veckor sedan flyttade Chipie in.

– Det lyser upp i mörkret att ha någon att ta hand om. Nu ser jag framåt, säger Elena.

Nyfiken på Chipie och Elenas nya vardag? Starta klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet