Elin Magnusson är tjejen som ska rädda KIF Örebro. Foto: SVT

Elin Magnusson ska lösa det omöjliga uppdraget

Uppdaterad
Publicerad

Elin Magnusson, 35 år, har nu fått uppdraget att rädda kvar KIF Örebro i Damallsvenskan.

En utmaning som låter lättare än gjort. Det talar mer för att Örebro kan komma att ramla ur serien, då jumbolaget har vunnit två matcher på 19 omgångar.

– Rent krasst kan det vara helt över innan vi spelar vår nästa match mot Djurgården, då lagen ovanför oss spelar helgen innan – men det är bara att göra det bästa jag kan, säger Elin Magnusson.

Hoppet lever

Men Elin Magnusson som nu tar över sparkade Martin Skogman har tittat i historieböckerna.

– De senaste sju åren har det räckt med 20 poäng för att klara sig kvar. Om vi vinner de sista tre matcherna har vi 21, så det är det vi fokuserar på.

”Klubben vill diskutera framtiden”

I sommar tillträdde hon som assisterande tränare och i söndags fick den nya tränaren beskedet och kunde inte tacka nej. Något vidare kontrakt är inte skrivet utan nu handlar det främst om sista tre matcherna som är kvar i serien.

– Framtidssnacket får vi ta senare. Jag har fokus på en match i taget. Klubben vill diskutera framtiden men det ska mycket till om jag ska fortsätta. Helheten har inte funkat för mig med jobb och familjen, säger Elin Magnusson.

Så ska KIF Örebro räddas kvar

KIF Örebro har sex poäng upp till säker mark. Laget måste vinna samtliga tre matcher som återstår, mot Djurgården, Vittsjö och Kopparbergs/Göteborg. Samtidigt måste både Kvarnsveden och Kopparbergs/Göteborg förlora sina tre återstående matcher. Det kan bli en rafflande avslutning när KIF Örebro möter Kopparbergs/Göteborg i sista omgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.