Jonatan Björck, presschef på Ellevio, berättar om beslutet att avvakta med att stänga elen i lägenheterna i Ställdalen. Foto: Anders Hansson/SVT, Unn Tiba/Pressbild

Ellevio: ”Vi avvaktar med avstängningen på grund av kylan”

Uppdaterad
Publicerad

Tack vare en bolagspolicy har elnätsbolaget Ellevio beslutat att låta elen fortsatt vara igång för de drabbade hyresgästerna i Ställdalen. Enligt bolagets presschef är det de låga temperaturerna som ligger bakom beslutet.

Det var innan helgen som Hem & Hyra rapporterade om att elbolaget Ellevio skulle stänga av elen till ett par fastigheter i Ställdalen i norra länsdelen då fastighetsägaren inte betalat elräkningarna under en lång period.

Efter ett tillfälligt avbrott valde man att låta elen vara igång under jul- och nyårshelgerna, för att sedan stänga av elen igen. Men hyresgästerna i de misskötta fastigheterna kommer efter ett nytt beslut att få el åtminstone veckan ut.

– Idag skulle vi ha stängt av elen igen, men på grund av kylan så avvaktar vi med avstängningen, säger Jonatan Björck, presschef Ellevio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.