En halvtimmas väntan på polisen

Uppdaterad
Publicerad

Det dröjde över 30 minuter innan polisen var på plats i Varberga efter barnöverfallet. ”Det är dåligt, snudd på oacceptabelt lång tid”, säger Per Lundbäck vid Örebropolisen.

En 59-årig man sitter anhållen misstänkt för ofredande efter att ha överfallit en 11-årig flicka i Varberga i Örebro. Detta tack vare fyra personer som visat stort civilkurage. De lyckades övermanna 59-åringen och larmade polisen – som tog över en halvtimma på sig innan de var på plats.

– Jag tycker att det är tragiskt att de inte kommer när man ringer efter dem. Det hade kunnat vara något allvarligare, säger Simon Rådman, en av de fyra hjältarna.

Polisen erkänner att det tog för lång tid innan de kom på plats, men säger att det handlar om prioriteringar.

– Jag kan inte svara på varför det tog så lång tid. Det görs en bedömning av varje ärende – vad får vi för uppgifter och vilka övriga ärenden är det som måste prioriteras. Just igår tog det för lång tid, säger Per Lundbäck, chef för länsordningspolisen i Örebro.

Vad tycker du om det?

– Jag tycker att det är dåligt, snudd på oacceptabelt lång tid, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.