Många fordon hamnade i kö efter att vägen stängts av helt efter den allvarliga olyckan på väg 244. Foto: Anders Nord

En person har avlidit efter trafikolyckan i Gyttorp

Uppdaterad
Publicerad

Polisen meddelade under söndagen att en av de sex personer som fördes till sjukhus efter fredagens allvarliga trafikolycka på väg 244 mellan Gyttorp och Grythyttan, nu har avlidit.

Det var i fredags som den allvarliga trafikolyckan mellan två personbilar och en lastbil inträffade utanför Gyttorp. Sex personer fick föras till sjukhus med ambulans och föraren av lastbilen greps av polis efter olyckan. Lastbilschauffören anhölls senare misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Under söndagen meddelade polisen att en av personerna som var inblandad i olyckan hade avlidit av sina skador. Den omkomne är en man i 30-årsåldern, hemmahörande i Örebro län. Mannens anhöriga är underrättade.

Den troliga orsaken till olyckan ska ha varit att lastbilen, som färdades i riktning mot Hällefors, kom i gungning och fick sladd.

På söndagseftermiddagen häktades den anhållne lastbilsföraren för vållande till annans död, han är sedan tidigare misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Enligt polisen har häktningen skett på grund av flyktfara, då personen inte har någon anknytning till Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.