Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sven-Åke Johansson, husägare, tycker att man som drabbad måste ta sin upplevelse på allvar. Foto: Enana Alrafidain/SVT

Rädsla hos villaägare efter bränderna

Uppdaterad
Publicerad

Under de senaste veckorna har fyra villor brunnit i Sörby i Örebro. En av de drabbade är Sven-Åke Johansson. Ett hus på hans tomt blev helt förstört i den första branden.

– Det känns sorgligt, säger Sven-Åke Johansson.

Osäkerheten har dominerat i området, även efter att polisen gripit en man i 20-årsåldern, som misstänks för den senaste branden.

Husägaren Sven-Åke Johansson är fortfarande orolig, och han är osäker på bränderna kommer upphöra. Han bor inte själv i huset som blev förstört, utan han hyr ut det.

Det har inte varit lätt för dem som bor i området och Sven-Åke Johansson tror att man kan hamna i chock efter bränderna.

– Man måste ta sina upplevelser på allvar och att man mår dåligt för att det här en chock naturligtvis. Den sitter i några dagar. Känner man rädsla och oro då ska man försöka att bo på annat håll så att man får uppleva en större trygghet, säger Sven-Åke Johansson.

I klippet: Hör Sven-Åke Johansson berätta om sina känslor efter branden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Villabränderna i Sörby

Mer i ämnet