Mannen fick föras till Karlskoga lasarett efter att ha utsatts för ett hälsofarligt ämne. Foto: Anders Nord / SVT

Anställd på läkemedelsföretag utsatt för farligt ämne

Publicerad

En person fick föras med ambulans till sjukhus efter en arbetsplatsolycka i Karlskoga under tisdagsmorgonen. Trots skyddsutrustning blev mannen som arbetar på läkemedelsföretaget Cambrex exponerad för ett hälsofarligt ämne.

Under produktionen med en läkemedelssubstans blev en man i 40-årsåldern utsatt för ett hälsofarligt ämne och tvingades åka ambulans till lasarettet i Karlskoga.

– Det var en operatör som blev exponerad för en produkt som gjorde att han reagerade och fick åka till sjukhuset, säger Peter Hindersson som är produktionsdirektör på läkemedelsföretaget Cambrex.

Påminner om etanol

Trots skyddsutrustning blev mannen utsatt för ämnet som är en aktiv läkemedelprodukt som påminner om etanol.

– Vi har inte klart för oss hur det har gått till men skyddsutrustningen har inte fungerat, säger Peter Hindersson.

Inte första tillbudet

Mannen blev inte allvarligt skadad utan skrevs ut från sjukhuset efter några timmar. Polisen har upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka och händelsen kommer att anmälas till arbetsmiljöverket. Samtidigt är det inte första gången som en arbetsplatsolycka inträffar på Cambrex.

– Vi har haft tillbud tidigare, även med den här produkten, säger Peter Hindersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.