Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När Engelbrektsskolan i Örerbro öppnade igen på onsdagsmorgonen efter knivdådet i tisdags fanns polisen på plats i trygghetsskapande syfte. Se mer i klippet ovan. Foto: Johannes Weckström /SVT

Engelbrektsskolan i Örebro öppen igen efter knivdådet

Uppdaterad
Publicerad

I samband med att Engelbrektsskolan öppnade på onsdagsmorgonen fanns poliser på plats i trygghetsskapande syfte. Det efter tisdagens händelse, där en pojke i 15-årsåldern knivskars av en jämnårig.

Vid särskolans ingång fanns flera ur personalen redo som tog emot de som anlände. En varm kram mötte en av eleverna när hen klev ur färdtjänstens buss.

Utanför huvudentrén fanns en polispatrull redo att svara på eventuella frågor och skapa trygghet efter den dramatiska tisdagen.

Knivdådet på Engelbrektsskolan

– Vi finns där och är tillgängliga. Så klart finns det en massa tankar hos alla efter en sådan här händelse, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisen region Bergslagen.

Han uppger vidare att utredningsläget är gott.

Enligt en kommuniké från Region Örebro län som kom på onsdagsförmiddagen uppges pojken som fördes till sjukhus vara allvarligt, men inte livshotande skadad.

Se mer i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet på Engelbrektsskolan

Mer i ämnet