Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En högstadieelev på en skola i Örebro har skadats efter att ha blivit attackerad på skolans område Foto: Pavel Koubek/Icon Photography/TT

Elev till sjukhus efter våldsbrott på skolområde i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En högstadieelev har skadats allvarligt efter att ha blivit knivskuren på ett skolområde i Örebro. En person är anhållen misstänkt för mordförsök alternativt försök till dråp.

– Gripandet gick lugnt till, säger polisens presstalesperson Kenneth Johannesson.

Polisen larmades strax innan klockan 13 till Engelbrektsskolan om att en elev attackerats. Eleven fördes till sjukhus där hans skador bedömdes som allvarliga, men inte livshotande.

En stund senare kunde polisen gripa en misstänkt gärningsman, som senare anhölls misstänkt för försök till mord alternativt dråp.

– Jag har ingen information om hur han ställer sig till anklagelserna. Åklagaren har beslutat om att anhålla honom, det är mycket information som måste sammanställas, säger Kenneth Johannesson.

Enligt polisen är den knivskadade eleven i 15-årsåldern.

”Säkrat upp”

Nu ska polisen utreda om det finns ett eventuellt motiv men också offret och gärningsmannens bakgrund.

– Vi har inte det klart för oss om de känner varandra eller inte, säger Kenneth Johannesson.

Under polisinsatsen uppmanades allmänheten och eleverna att inte ta sig till området.

– Lärare och elever befinner sig fortfarande på skolan. Vi har säkrat upp där nu, det gjorde vi ganska snabbt, sa polisen Mats Öhman.

Foto: SVT/ Mikko Lindskog

Resurser på plats

Mats Brantsberg, säkerhetschef Örebro kommun, kommunicerar via sms att resurser från säkerhetsavdelningen finns på plats för eventuellt stöd till ledning och deras övergripande ledning med säkerhetsavdelningens tjänsteperson i beredskap.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.