Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Catarina Wennerlund, kvalitets- och hållbarhetschef Öbo, förklarar hur betalda samarbeten mellan olika föreningar kan gå till. Foto: Svt / Leonora Toplica

Så satsar bostadsbolaget Öbo på betalda samarbeten med föreningar

Uppdaterad
Publicerad

Många föreningar i socioekonomiskt utsatta områden brottas med ekonomin. Det är Öbo medvetna om, och erbjuder därför föreningar betalda samarbeten för att främja föreningslivet i Örebro.

– Det är många som kommer och behöver ett tillskott, säger Catarina Wennerlund, vid Örebrobostäder.

Kommunala Örebrobostäder, Öbo, har i uppdrag av kommunen att främja samhället på fler sätt än att endast vara bostadsförvaltare.

Ett av dessa uppdrag är att aktivera barn och unga. Öbo gör det bland annat genom sponsring och erbjudanden om betalda uppdrag till föreningar.

– Dessa samarbeten är ett led i arbetet mot våra affärsmål, däribland kundnöjdhet med trygghet. Barn som aktiverar sig och har någonting att göra blir mer nöjda och tryggheten ökar runt om i många av Örebros olika områden, säger Catarina Wennerlund, kvalitets- och hållbarhetschef på Öbo.

Behovet är stort

Wennerlund påpekar att alla föreningar har möjlighet att ansöka om samarbeten. Öbos ansvar är att fördela uppdragen på ett jämlikt, jämställt och rättvist sätt.

– I många fall rör det sig inte om så stora summor för ett stort företag, men för föreningen kan några tusenlappar vara till jättestor hjälp.

SVT Nyheter Örebro har pratat med idrottare och föreningar i socioekonomiskt utsatta områden som vittnar om att många inte har råd att idrotta. Behovet av ekonomisk stöttning är stort – en bild som Öbo delar.

– Absolut så ser vi att många vill ha hjälp. Att ha en meningsfull fritid och något att göra efter skolan är jätteviktigt och bra för alla, säger Catarina Wennerlund.

Starta klippet för att höra hur ett samarbete kan gå till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer