Foto: TT

Ericsson hade svårt med däckkänslan

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson var nöjd med de två första träningarna inför Kinas GP i formel 1, trots att han hade svårt att hitta känslan på nya däck.

Den svenske Sauber-föraren hade 14:e respektive 13:e tid i träningarna på Shanghai International Circuits 5,54 kilometer långa bana.

”Jag hade en skaplig dag, körde många varv då jag jobbade enligt plan. Jag hade lite problem med att få en bra känsla på nya däck. Men jag körde sedan i racesimulatorn på använda däck, och det kändes bekvämt, vilket lovar gott inför loppet”, säger Ericsson i ett pressmeddelande.

Formel 1

”Över natten behöver vi finslipa inställningarna på bilen så att jag kan göra ett bra kval i morgon.”

Stallkompisen i Sauber, Felipe Nasr, var mycket snabbare än Ericsson och fick den femte respektive åttonde bästa varvtiden.

Hamilton snabbast

Mercedesföraren och den regerande världsmästaren Lewis Hamilton var som vanligt snabbast. På den första träningen var han en halv sekund snabbare än stallkompisen Nico Rosberg. Ferrari-föraren Sebastian Vettel, som vann senast i Malaysia, hade tredje bästa tid, en sekund efter Hamilton.

På den andra träningen var Ferraris Kimi Räikkönen tvåa efter Hamilton.

Säkerhetspersonalen på banan satte i halsen under den andra träningen då en man sprang över banan mellan Ericssons och Nico Hulkenbergs bilar. Han kunde sedan fångas in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet