Foto: TT Nyhetsbyrån

Ericsson sist – igen

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson var tillbaka på europeisk mark och körde på den bana som han, enligt sig själv, kan bäst. Ändå slutade det för andra tävlingen i rad med en 20:e och sista plats.

Ericsson startade på en 19:e plats, med tre förare bakom sig. En av de stallkompisen Kobayashi. Det dröjde däremot inte länge förens Ericsson var passerad av samtliga tre som hade startat efter honom.

Två förare fick avbryta

Japanen Kobayashi och Jean-Eric Vergne var båda tvugna att bryta loppet och Ericsson kunde därigenom klättre från en 22:a till en 20:e plats. Kumlasonen hade länge en kamp med Max Chilton för att kunna nå den näst sista platsen.

I mål var Ericson två varv efter segrande britten Lewis Hamilton.

Ericsson har nu gjort fem starter i formel 1, han har gått i mål i tre av dem och lyckats besegra en förare vid ett tillfälle. I Malaysias Grand Prix var han 14:e man, med en förare bakom sig i mål, Max Chilton.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.