Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Ericsson ställer in hyllningsbesöket

Uppdaterad
Publicerad

16:40 på lördagen ställde Marcus Ericsson in det planerade besöket till Kumla. Besvikelsen är stor hos arrangören och väntas bli ännu större bland Kumlaborna.

Anneli Nilsson är projektledare för Kumla promotion som ordnat hyllningen på torget i Kumla under söndagen. Det skulle bli både musikunderhållning tal av kommunstyrelsens ordförande och autografskrivning. Nu blir det ingenting.

– Det är så tråkigt att jag blir alldeles förtvivlad, säger hon uppgivet. Jag har fått backa allting.

Anledningen till avbokningen är oklar för arrangören i Kumla.

– Jag vet faktiskt inte, säger Anneli Nilsson men det klart att Formel-1 är ju så otroligt mycket större apparat än GP2. Många fler är inblandade och allt styr säkert inte Marcus själv längre.

Kumla promotion har inte gett upp om att ordna ett hyllningsevenemang med Marcus Ericsson närvarande men det ser ut att bli längre fram i tiden i så fall.

– Vi hade hoppats på att vi skulle kunna köra på tisdag nästa vecka istället men även det föll till sist.Nu vet jag att han inte kommer hem förrän i mitten av april. Och vid det laget vet man ju inte hur mycket tid han har.

Teamet kring Marcus Ericsson har tidigare kallat till presskonferens på måndag i Stockholm och den bokningen kvarstår.

– Själv får jag väl ge mig ut på torget i Kumla imorgon, konstaterar Anneli Nilsson, för alla har jag ju inte lyckats få tag på.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Formel 1

Mer i ämnet