600 cm tårta. Foto: Per-Åke Sörman

Ervalla firar 600 år

Uppdaterad
Publicerad

Ervalladagen äger rum vartannat år och i år firar man 600 års-jubileum.

Sedan 2009 har man firat Ervalladagen vartannat år och just i år kan man samtidigt fira Ervalla sockens 600-årsfirande. Ett firande som pågått mellan 9 maj och 5 september och som avslutas officiellt på lördagen.

Trots det regniga vädret var det mycket folk som kom då programmet för dagen innehöll mycket för såväl stora som små, berättar Per-Åke Sörman, ordförande bygdelaget.

Man kunde bland annat äta av den 600 cm långa tårtan, gå på skördemarknad, titta på storbildskärm utomhus med bygdetv, titta på kasperteater eller lyssna på föredrag mm. En av talarna var landshövding Maria Larsson.

Och under eftermiddagen spelades det ett fotbollsderby mellan Axbergs IF och Ervalla SK. Ervalla SK vann med 1-3 och vinner därmed hela serien och får spela i division 5 nästa år.

– Vilken dag, summerar Per-Åke Sörman nöjt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.