Från vänster: Per-Anders Tauson E.ON, Ullis Sandberg (S) – ordförande programnämnd Samhällsbyggnad, Sanna Bolinder – projektutveckling ÖBO, Jonas Tannerstad – chef för el och automation ÖBO Foto: Örebro kommun

Ett steg närmare ett smart bostadsområde i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen togs det formella beslutet om att Örebro kommun, Örebro Bostäder och E.ON ska samarbeta för att bygga ett nytt bostadsområde i Örebro – Tamarinden.

Området kommer att ligga på Sörbyängen och fokus har varit att ta fram lösningar för att minska beroendet av fossila bränslen.

Bland annat ska bostäderna i Tamarinden själva kunna producera el och dessutom kunna skicka den mellan sig.

– Örebro kommun har på många sätt gått före i klimatarbetet, säger Ullis Sandberg (S), ordförande Programnämnd Samhällsbyggnad i ett pressmeddelande. Tillsammans med ÖBO och E.ON arbetar vi för att ta nästa stora innovationskliv och skapar förutsättningar för helt nya sätt att arbeta med energiförsörjning inom utvecklingen av smarta städer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.