Foto: Polisens förundersökning

Fängelse för mannen som stal från Postnords teminal

Uppdaterad
Publicerad

Mannen i 50-årsåldern som häktades i juni för att ha stulit främst elektronikprodukter från Postnords terminal i Örebro dömdes idag till fängelse i Örebro tingsrätt.

Mannen döms till tre månaders fängelse för att ha stulit paket med bland annat telefoner, en tv och kläder från Postnords terminal i Örebro, det var P4 Örebro först med att berätta.

Han erkände till alla brott han åtalades för. Det var totalt 10 åtalspunkter, samma antal som stöld tillfällen. Stölderna begicks från i våras och fram tills att mannen greps den fjärde juni i år. 

Värdet av alla de stulna paketen ska vara knappt 120 000 kronor och han ska ha stulit 15 telefoner, en smart-TV samt både kläder och skor.

Maria Ibsén på Postnords presstjänst sa vid tillfället för åtalet mot mannen till SVT Örebro att företaget ser allvarligt på det som inträffade.

– Har någon oärligt uppsåt så åker de fast förr eller senare, vilket det här visar, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.