Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En tonårig pojke åtalas nu misstänkt för att ha anlagt en brand som spred sig till en verkstadslokal i Degerfors i början av maj. Foto: Fanny Hult /SVT

Fastighetsägaren efter kraftiga branden i Degerfors: ”Kunde ha slutat ännu värre”

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan tre på onsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten ut till i en verkstadslokal i centrala Degerfors.

– En tredjedel av fastigheten är totalförstörd. Tur att inte däckfirman intill började brinna, då hade halva Degerfors fått stängas av, konstaterar ägaren Göran Persson.

Framme på plats kunde räddningstjänsten konstatera att lokalen brann kraftigt, och först vid 6.30-tiden på morgonen uppgav SOS alarm att räddningstjänsten började lämna platsen.

En förundersökning om misstänkt mordbrand har inletts.

– Det fanns en stor spridningsrisk till bland annat fordon och material på platsen, säger Peter Persson, vakthavande befäl hos polisen.

”En tredjedel totalförstörd”

Göran Persson äger fastigheten.

– Hela fastigheten är på cirka 750 kvadratmeter och nu är en tredjedel totalförstörd. Det handlar om två lagerlokaler som jag hyr ut till andra. I andra änden av lokalerna har jag mina egna grejer, som båtar och maskiner, och jag är förstås glad för att de klarade sig, säger han.

Nu ska han försöka ta reda på vad försäkringen täcker.

– Sedan får vi se utöver det vad det innebär i form av inkomsbortfall för mig, vad gäller hyresintäkter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.