Anya Alenberg, kommunikationschef på Open infra. Foto: Privat / TT

Efter ”signerade” avtalet om fiber – nu ska företaget kontakta kunder

Publicerad
Tidigare i veckan rapporterade SVT Nyheter Örebro om paret Blomberg som fick hem ett signerat kontrakt för fiberinstallation, något paret aldrig beställt. Nu kontrollerar fiberföretaget kontrakt som signerats för hand.

Två gånger tackade Bertil Blomberg nej till att ansluta fiberuppkoppling till sin bostad. Trots det hade fiberföretaget Open infra ett ”signerat” dokument om att paret beställt fiber.

Efter att SVT varit i kontakt med fiberföretaget revs kontraktet och efter reportaget har ytterligare ett misstänkt fall av felaktig signering uppdagats. Nu kommer fiberföretaget höra av sig till de kunder som beställt fiber, för att kontrollera att kontraktet är giltigt.

Redan tidigare hade Open infra sagt upp samarbetet med säljföretaget, på grund av tillbud om att de ska ha varit påstridiga. Open infra utreder nu även de två kontrakten för att sedan kunna gå vidare med en polisanmälan, antingen mot säljföretaget eller enskilda personer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer