Kombinationen ”supa” får inte stå på registreringsskylten beslutar Transportstyrelsen. Foto: TT. (Bilden är manipulerad)

Får inte ha ”SUPA” som registreringsskylt

Publicerad

Att ha ordet ”SUPA” som registreringsskylt på bilen kan uppfattas som stötande. Det anser Transportstyrelsen som nekar en person från Örebro län att använda teckenkombinationen.

I beslutet skriver Transportstyrelsen att en personlig fordonsskylt inte får utformas så att den kan bedömas medföra olägenhet eller väcka anstöt. Därför avslår de begäran om den personliga skylten.

På Transportstyrelsen ser man en ökning av antalet ansökningar om att få en personlig registreringsskylt.

Handfull avslag per år

Men andelen ansökningar som avslås ligger på ungefär samma nivå över tid.

– De är försvinnande få. Det är en handfull per år som vi avslår som stötande, säger Eva Isaksen.

När Transportstyrelsen bedömer ansökningar följer de en del kriterier. Till exempel får registreringsskylten inte innehålla droger, sex, svordomar, religion, kriminalitet eller sjukdomar.

–  Vi accepterar ju och uppskattar underfundiga och roliga skyltar, men är det så att de kan uppfattas som stötande så avslår vi.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer