Hannah Larsson har tävlat i bikini fitness och tar starkt avstånd från dopning. Foto: Janne Wiberg/SVT

Fitnesstjejen Hannah: ”Man ska ha smal midja och breda axlar”

Uppdaterad
Publicerad

Hannah Larsson är relativt ny inom fitnessvärlden och har hunnit med en tävling inom bikini fitness, den gren som Hannah menar är den kvinnligaste inom byggning. Men hon skulle aldrig utsätta sig för riskerna med dopning.

Att Hannah Larsson började träna och vara med på tävlingar inom bikini fitness blev en påföljd av ett vanligt gympass.

– Jag följde med några kompisar till gymmet och jag har alltid gillat att träna och varit aktiv,  och så har jag svårt att göra saker halvdant så då måste jag tävla så klart, säger hon.

Dopning

– Bikini fitness går ut på att visa muskler och sin atletiska sida. Man ska ha smal midja, lite större rumpa, vältränade ben och breda axlar, beskriver Hannah.

15 veckors diet

Hon tränar upp till fem dagar i veckan och inför tävlingen hon var med på följde hon ett strikt tränings- och kostschema.

– Jag gick på diet 15 veckor före tävlingsdagen. Man går till gymmet och man äter sina matlådor, det är väldigt uppstyrt och jag gillar det för jag gillar att ha rutiner, säger Hannah.

Hannah Larsson från Örebro tävlade i bikini fitness. Foto: Janne Wiberg

Har du hört talas om dopning inom bikini fitness?

– Jag har inte alls haft någon kontakt med dopning men det är klart att man har hört ord flygande någon gång, säger Hannah.

Hon tar starkt avstånd mot dopning och förstår inte vitsen med det.

– Jag är ju jätterädd om mig själv och skulle inte utsätta mig eller någon annan för det. Det går ju att bygga muskler på naturlig väg och speciellt för tjejer när det inte ska vara lika stort och explosivt som för killar, säger Hannah Larsson.

Se hela inslaget på SVT PLAY

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dopning

Mer i ämnet