Jens Isemo, vd på Linde energi konstaterar att 2021 bjöd på en ”ketchupeffekt” när det gäller laddning av elfordon. Foto: SVT/Linde energi

Fler elfordon laddar mer i Lindesbergs nätverk

Uppdaterad
Publicerad

Både antalet laddningar av fordon och antalet kilowattimmar som laddades ökade under 2021 i Lindesberg. Det konstaterar kommunägda Linde energi när man summerar laddningen i kommunens nätverk.

Under 2021 laddades totalt 38 857 kilowattimmar i det publika nätverket – en ökning med hela 138 procent jämfört med året innan.

Samtidigt har antalet laddbara fordon i Örebro län nästan fördubblats under ett år. Från 2661 i december 2020 till  5190 i december 2021.

– Tidigare har vi sett en hyfsat jämn ökning från år till år, men i takt med ett ökat utbud av laddbara fordon, högre bränslepriser och incitament att köra laddbart har vi fått lite av en ketchupeffekt under året, säger Jens Isemo, VD på Linde energi.

Förutom laddstationerna i centrala Lindesberg, syns en tydlig ökning i antalet laddningar vid både Frövi järnvägsstation och rastplatsen på Bergsvägen i Fellingsbro.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer