-Ja vi ser faktiskt en fördubbling i stort sett. Jag tror att det beror på att det är mer okej att söka hjälp, det är den största anledningen. Men också att allt fler behöver hjälp, till exempel för att man jobbar så mycket att familjen blir lidande, säger Torsten Hemlin som är familjerådgivare i Västerås.
-Jag tror också att vi har en del hjälp av de amerikanska tv-serierna där man springer till sin terapeut med jämna mellanrum. Och det tycker jag är bra, säger Torsten Hemlin.
Men trots att alltså dubbelt så många söker hjälp nu, jämfört med för tre år sen, så har det faktiskt blivit en familjerådgivare mindre i Västerås där Torsten Hemlin arbetar.
Men skillnaderna mellan kommunerna är stora. På en del ställen är det helt gratis att få hjälp medan till exempel Hallsbergsborna får betala 300 kronor per besök. Det allra vanligaste besökspriset i Örebro och Västmanland ligger på 150 kronor.
Kötiderna då, ja de är betydligt längre i Örebro län än i Västmanland.
I Örebro, Karlskoga och Askersund får hjälpsökande par köa mer än sex veckor. I Arboga och Norberg är kötiden bara 1 till 2 veckor.
I Örebro ansvarar kommunen för familjerådgivningen, men den sköts av landstinget på entreprenad.
-Jag tycker att kommunerna ska satsa mer resurser säger Marie-Louise Forsberg-Fransson, socialdemokratiskt landstingsråd i Örebro län.
-När ett par tagit steget att söka hjälp är det viktigt att dom får det så fort som möjligt. Tvingas dom vänta kanske det inte ens blir av. Och vi har tagit upp det här med kommunerna, säger Marie-Louise Forsberg-Fransson också.
-Jag tror att vi sparar mycket pengar genom att satsa på familjerådgivning säger familjerådgivaren Torsten Hemlin.