Flera inbrott i Lillån

Publicerad

Boende i flera olika bostäder i Lillån och Hovsta upptäckte på torsdagskvällen att de haft inbrott. Polisen är intresserad av information om någon sett eller hört något misstänkt.

Det första larmet kom till polisen vid 17.30-tiden. Det var en väktare som åkt till en villa på Vinterhagsvägen i Lillån efter att inbrottslarm. När polisen kommer dit kan man konstatera att det varit ett inbrott.

En timme senare kommer nästa larm från Lillån, denna gång på västra sidan om riksväg 50, på Östavägen. Där hade inbrottet skett genom ett fönster på baksidan av huset.

– Troligen har båda dessa två inbrott skett under eftermiddagen eller i när anslutning till att de upptäcktes, säger Christina Hallin, presskommunikatör vid polisen.

Polisen:  Vi har ingen misstänkt

– Vi är mycket intresserade av om gjort några iakttagelser under eftermiddagen eller kvällen som verkar misstänkt.

Inbrottet i Hovsta upptäcktes när familjen kom hem från flera veckors semester, och där kan inbrottet ha skett tidigare.

Enligt Christina Hallin har polisen gjort brottsplatsundersökningar men hon har inte någon information att lämna om man hittat några spår eller inte.

– I nuläget har vi ingen misstänkt och inte heller några iakttagelser att gå vidare med, säger Christina Hallin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer