Vägen mellan Skyllberg och Kårberg översvämmades vid skyfallet. Foto: Edvin Kraft

Flera vägar under vatten – här går det inte att passera

Uppdaterad
Publicerad

Flera vägar i Örebro län har nu avsnitt som inte går att köra på. Andra vägar har ett körfält som är avstängt. Detta efter det ihärdiga regnet som fortsatt natten mot torsdagen. Dessutom meddelar SMHI att det fortsätter att regna under dagen.

Natten mot torsdagen har regnet fortsatt att orsaka översvämningar. Trafikverket varnar nu för att flera vägar ligger under vatten och inte går att åka på under morgonen:

  • Väg 655 från Gropen till Sköllersta är avstängd i båda riktningarna. Preliminärt öppnar vägen igen 18.00.  
  • Väg 610 från Rönnestorp till Skogen är avstängd i båda riktningarna. Preliminär tid för när vägen är farbar är 18.00.  
  • Väg 594 från Snavlunda till Skyllberg är avstängd i båda riktningarna. Trafik ombeds välja annan väg. Preliminär prognos säger att vägen är farbar igen klockan 18.00.  
  • Väg 586 från Hammar Kyrka till Långvik i båda riktningarna. Vägen avstängd på grund av större vattensamling. Beräknas vara farbar 18:00.

Dessa vägar har stora vattensamlingar och bara ett körfält som är öppet:

  • Väg 592 från Adolfsberg till Västerby i riktning mot Askersund. Ett körfält avstängt på grund av översvämning. Preliminärt är vägen öppen igen klockan 18:00.  
  • Väg 1105 från Godegård till länsgränsen till Östergötland vid Norrsjön är det mycket vatten på vägen. Går att passera försiktigt. Preliminärt ska vägen vara fri från vatten vid 16.00.  
  • Väg 1107 från länsgränsen till Östergötland vid Stenmon till Tybble båda riktningarna. Strax söder om Torsjö är en stor vattenansamling. Går att passera försiktigt. Preliminärt kommer vägen att vara fri från vatten vid 16.00.

Vägar som åter är öppna:

  • Väg 617 från Bo Kyrka till Brevens Bruk i båda riktningarna. Hade större vattenansamling i höjd med Skirasjön. Klockan 9:10 meddelade Trafikverket att vägen åter är öppen.

Tipsa SVT Nyheter Örebro

Har du bilder på vattenansamlingar och avstängda vägar? Känner du till något område som är särskilt drabbat?

Hör av dig till oss och skicka dina bilder till orebro@svt.se!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.