Foto: Leonora Toplica/SVT

Storskalig skadegörelse i centrala Kumla: 30-40 bilar punkterade

Uppdaterad
Publicerad

Jerry Bäck Rydén larmade polisen efter att han fått sin bil punkterad under natten till söndagen. Han insåg snabbt att han inte var ensam om skadegörelsen.

– Det var 17 bilar på den här parkeringen som hade punkterade däck, säger han.

Runt 03 tiden på söndagen blev polisen larmad om att sammanlagt 17 bilar blivit punkterade av tre okända män i Kumla. Under förmiddagen var det flertal människor på plats som oroade sig över sin bil.

Brottrubriceringen ses som skadegörelse och när polis kom till plats hade männen sprungit därifrån. I nuläget finns det inga misstänkta.

Tryggheten i Kumla

– Jag vet inte hur man tänker tanken att förstöra för någon annan, säger presstalesperson Kenneth Johannesson.

Bärgare anträffade fler punkteringar

Bärgare från Örebro hade kommit till Kumla vid förmiddagen för att hjälpa flera bilister och insåg att det det var fler än 17 bilister som drabbats.

– Det rör sig om mellan 30 till 40 bilar på tre olika parkeringar vid centralstation i Kumla, säger bärgaren Macgyver Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tryggheten i Kumla

Mer i ämnet