Niclas Molinder, medgrundare av Business Communityt Creative house i Örebro, om marknaden och behovet av flexibla kontorslösningar. Foto: SVT

Flexibla kontorslösningar allt hetare i spåren av corona

Uppdaterad
Publicerad

Kanske kommer den traditionella kontorsmiljön att bli allt mindre vanlig framöver. Flera stora företag har redan sagt att de tänker fortsätta låta sina anställda jobba varifrån de vill också när pandemin väl är över. Och för den som inte vill arbeta hemifrån kan ett Business Community, vara framtidens arbetsplats.

SVT Nyheter Örebro har varit i kontakt med flera företag i stan som erbjuder arbetsplatslösningar i form av coworking eller så kallade Business Communities, en typ av kontorshotell med fokus på nätverkande. Och på senare tid har de alla märkt av ett ökat intresse för sina verksamheter.

– Pandemin är i det mesta extremt negativ, men den har samtidigt påskyndat en utveckling på vissa områden. Bland annat att bryta det traditionella sättet att arbeta på ett kontor, menar Niclas Molinder, medgrundare av Business Communityt Creative house i Örebro.

Coronaviruset i Örebro län

Flexibilitet är framtiden

Tony Oscarsson, vd på coworking-företaget Myoffice, tror att många företag och organisationer som under pandemin sett att det är möjligt att arbetet inte nödvändigtvis behöver göras från kontoret nu kommer att börja ser över sina hyreskontrakt av de befintliga lokalerna för att istället hitta mer flexibla lösningar.

– Trenden är tydlig. Jag är övertygad om att det klassiska kontoret kommer att tona ut, menar han.     

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet