Foto: Scanpix

Flink tia i VM-debuten: ”Jag är nöjd”

Publicerad

Sofi Flink fick bara tre kast i spjutfinalen. Hon kastade 59,52 som längst, hennes fjärde längsta kast någonsin, och blev tia.

– Jag är nöjd. Synd att jag inte fick till längre kast så att jag kom topp åtta. Det var något i tekniken som inte stämde i dag, säger Flink till SVT.

18-åriga Flink hade behövt kasta upp emot de 61,96 hon kastade i kvalet, vilket var svenskt rekord, för att få sex kast i finalen. Flinks övriga kast var 57,56 och 55,56. Flink var i särklass den yngsta i finalfältet.

Friidrotts-VM 2013

– Jag har fått en del lyckoönskningar av de andra inför framtiden, säger Flink.

– Det känns som en mycket bra erfarenhet att ha varit med om ett VM, så mycket annorlunda än de tävlingar som jag ställt upp i tidigare. Men det är klart att när jag stod och såg hur en del andra kastade så mycket längre funderade jag på vad de har som inte jag har, säger hon till TT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM 2013

Mer i ämnet