Mikaela Larsson med sonen Ludvig. Foto: Johannes Weckström/SVT

”Folk badar ändå”

Uppdaterad
Publicerad

Plaskdammarna i kommunen är stängda. Anledningen är att man inväntar obligatoriska pprovsvar – men på skyltningen framstår det som att vattnet är orent.

Det varma vädret har bidragit till att många sökt sig till de plaskdammar som finns för barn i Örebro, men de flesta har nog blivit besvikna. Vid dammarna sitter skyltar uppe om att vattnet innehåller bakterier.

– Jag kan tycka att det är lite olyckligt att det står att de är stängda på grund av bakterier, det är ju för att vi tagit prover och inväntar svar. Nu tror man kanske att de är stängda för att det är bakterier i vattnet, men så är det ju inte, säger Randi Andreassen på Park och gata i Örebro kommun.

Enligt informationsskylten är det bakterier i vattnet. Foto: Johannes Weckström/SVT

”Folk badar ändå”

Till Stadsparken, där en av plaskdammarna ligger, lockas många barnfamiljer och vissa reagerar på avstängningen.

– Det är synd att man inte kan bada i den nu, det vore bra om kommunen kunde fixa den helt enkelt, säger Mikaela Larsson som är i Stadsparken med sin son Ludvig.

En annan som håller med, och som tycker informationen kan vara tydligare, är Maria Hedlund.

– De gör väl den här kollen varje år och det är toppen. Men nu när det är såhär varmt så tenderar folk att bada ändå eftersom skyltarna alltid sitter uppe. Om det är bakterier i vattnet så borde det bli tydligare.

– Det borde rengöras så det går att bada. Är det inte badvänligt så ska man nog skylta upp lite extra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.