Det var omkring hundra föräldrar som bjöds på vegetarisk ärtsoppa och rotfruktssoppa samt salladsbuffé på Karlsängskolan. Kostchefen Sabina Elisson tror att många har med sig bilden av hur skolmaten var för trettio till fyrtio år sedan.
– Det är stor skillnad på då och nu, framförallt på det vegetariska utbudet, säger hon.
Annorlunda nu
En som håller med är Tore Carlsson.
– Det var verkligen annorlunda med stor salladsbuffé, en otrolig skillnad mot när jag gick i skolan för länge sedan, säger han.
Kristine Dybeck har två barn som går på skolan.
– Vi blev serverade väldigt fräscha råvaror och stor variation, mina barn säger att maten är bra för det mesta, säger hon.
Minska svinnet
En annan sak som Sabina Elisson vill ha hjälp med av föräldrar är att minska skolmatens svinn.
– Om både vi i skolköket och föräldrarna i hemmet pratar med barnen att inte slänga mat så vinner alla på det, säger hon.