”Jump tar säkerheten på största allvar” skriver företaget i ett mejl till SVT Örebro. Foto: SVT

Företaget Jump vill inte ställa upp på intervju

Publicerad

Trots flera allvarliga olyckor och konstaterade säkerhetsbrister anser företaget Jump att deras anläggningar är säkra.

– Vi anser att våra trampolinparker är mycket säkra och vi har många nöjda användare, skriver Richard Brushane från företaget Nordic Jump i ett mejl till SVT Nyheter Örebro.

Efter att SVT Nyheter tagit del av Konsumentverkets pågående utredning vill företrädare för Jump inte ställa upp på en intervju. I ett mejl skriver företrädare för bolaget att de tar säkerheten på största allvar och att olyckan som skedde var olycklig.

– Jump tar säkerheten i våra trampolinparker på största allvar och vi är måna om att vara ledande i branschen vad gäller säkerhet, skriver Richard Brushane i ett mejl till SVT.

På övervakningsbilder från olyckstillfället syns hur personalen sitter med ryggen mot skumbassängen och att det tog över en minut innan någon anställd reagerade vid en tidigare olycka. Företaget väljer att inte kommentera kritiken från Konsumentverket.

– Vi har personal på plats som kan informera och förebygga skador. Olyckor sker lyckligtvis också mycket sällan, skriver Richard Brushane från företaget Jump.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.