Föreningen Örebro skateboard Foto: Anders Nord / SVT

Förlängt hyreskontrakt för Örebros skateboardhall

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att föreningen Örebro skateboard kommer vara kvar i de tillfälliga lokalerna på CV-området. Föreningen hade ett rivningskontrakt som nu har förlängts i ett år.

Det var 2018 som Örebro skateboard lämnade sina lokaler på Östra bangatan som de haft sedan slutet av 90-talet, då det huset skulle rivas. En tid var föreningens framtid oviss, men för ett år sen, i februari 2019, fick föreningen tillgång till lokalen på CV-området. Dock med ett rivningskontrakt till slutet på år 2020.  

Men nu har alltså det kontraktet förlängts till december 2021.  

“Självklart jobbar vi vidare för att hitta permanenta lösningar även på längre sikt men vi ser detta som ett delmål och som skapar lite arbetsro för fortsatt fokus på att utveckla positiva möjligheter för att bygga skateboarden vidare i Regionen”, skriver föreningens företrädare Daniel Nätterdal och Daniel Schön i ett pressmeddelande.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.