De tre nomineringsgrupperna i Karlskoga församling inför valet till kyrkofullmäktige på söndag. Foto: Jennie Wahlgren/SVT

Karlskoga församling hoppas att fler röstar i kyrkovalet

Uppdaterad
Publicerad

På söndag är det dags för kyrkoval. Vid förra valet 2017 låg valdeltagandet i Karlskoga församling på 14,8 procent, vilket var bland de lägre i stiftet. Den här gången hoppas nomineringsgrupperna på större intresse.

Örebro läns församlingar tillhör tre olika stift: Strängsnäs, Västerås och Karlstad. Totalt finns det 150 775 röstberättigade i länet, som alltså kan rösta i kyrkovalet på söndag.

Till Karlstad stift hör Karlskoga församling som i förra valet hade ett valdeltagande på 14,8 procent till kyrkofullmäktige. Det är bland de församlingar i stiftet som hade ett lägre valdeltagande.

kyrkovalet 2021

– Det är viktigt att man möter människor och pratar mun till mun, säger Anneli Lyckeborn (ESK), kyrkorådets ordförande i Karlskoga.

I Karlskoga församling finns tre nomineringsgrupper som ställer upp i kyrkovalet. Hör vad de säger om valdeltagandet och om några Karlskogabors tankar inför söndagens val i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

kyrkovalet 2021

Mer i ämnet