Arkivbild. Foto: TT

Försökte tända eld på restaurang i Hällefors – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Den man som i mars hällde brännbar vätska på en restaurang och bostad i Hällefors åtalas nu, misstänkt för försök till mordbrand.

Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks för att ha försökt anlägga en brand genom att ha hällt ut bensin på en restaurang i Hällefors. Enligt åtalet ska mannen även hällt bensin på bostadsdelen av byggnaden, där ägaren till restaurangen bodde med sin familj.

Dödshotade förbipasserande

Vid händelsen ska en förbipasserande man reagerat och tagit kontakt med mannen, varpå denne hällde bensin på vittnets hundar.

I samband med att den misstänkte mannen närmade sig den förbipasserande tog han även upp en kniv och hotade att tända eld på vittnet och skära halsen av denne. Mannen åtalas därför också för grovt olaga hot.

Nekar till brott

Därefter ska den misstänkte mannen ha tänt eld på ett papper och närmat sig byggnaden, men han ska ha avbrutits av att någon ropade på honom.

Enligt åklagaren är det endast tillfälliga omständigheter som gjort att brottet inte fullbordats.

Polisen grep mannen i närheten av restaurangen och beslagtog då även vissa föremål, bland annat en bensindunk och kniv.

Den åtalade mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.