För att certifieras som Motorbranschcollege finns det sex kriterier som Motorbranschens Yrkesnämnd ställer. Tullängsgymnasiet i Örebro har under året varit en av fyra pilotskolor till att certifieras, vilket det nu gör eftersom det klarar motobranschens krav.
– Genom Motorbranschcollege vill vi förbättra matchningen mellan utbildning och arbetsmarknadens behov samt öka intresset för branschens utbildningar, säger Caj Luoma, chef för utbildning och kompetensförsörjning på Transportföretagen i ett pressmeddelande.
– Vi vill med certifieringen lyfta skolor som har en god kvalitet på sin utbildning och det har Tullängsgymnasiet”, säger Caj Luoma.
Goda möjligheter till jobb
– Vi har jättefina kontakter med företagen här i Örebroregionen och de får en modern utbildning, kvalitetssäkrade praktikplatser så småningom goda möjligheter till jobb i framtiden, säger Tina Ottosson, som är rektor på Fordons- och transportprogrammet.
Eleven Esmir Rahmanovic går sitt första år av tre på fordons-och transportprogrammet.
– Det är ganska stort för vi är de elever som kommer gå där i tre år, och det startar ju nu, säger han om att skolan nu blir Motorbranschcollege.
– Det blir lite kul att se om det blir annorlunda eller om det blir som alla andra år, säger Elin Edgren, som också läser programmet.