Här ska 49 lägenheter stå klara 2021. Foto: SVT

Första spadtaget av kvarteret Gladan i Kumla

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen togs det första spadtaget av det nya bostadskvarteret i Kumla. I första etappen ska 49 lägenheter byggas med planerad inflyttning 2021.

Kvarteret Gladan i Kumla omfattar gatorna Västra Drottninggatan, Fabriksgatan, Nygatan och Parkgatan. Det före detta villakvarteret ska nu ersättas med lägenheter. I första etappen ska 49 hyreslägenheter byggas.

– Det är en centralt belägen tomt och det är alltid bra att bygga bostäder nära en pendlingspunkt som resecentrum, säger Katarina Hansson, kommunstyrelsens ordförande i Kumla.

”Extra glädjande”

Den första etappen av lägenheter kan vara klar 2021. Även en andra etapp planeras, med både hyresrätter och bostadsrätter.

– Det betyder jättemycket att bygga det här. Det är många som vill bo i Kumla men just nu är det lite bostadsbrist. Det är ett väldigt tryck så det är extra glädjande att vi kan bygga nu, säger Katarina Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.