Polisen spärrade av ett större område vid Oset i Örebro efter att en död kropp hittades. Foto: SVT

Mordutredningen fortsätter – polisen efterlyser tips

Uppdaterad
Publicerad

Nu fortsätter polisen utreda om den 97-åriga kvinnan blivit mördad. På torsdagen hittades hon av allt att döma död i Svartån i Örebro.

En 45-årig man är misstänkt för både människrov och mord i samband med att kvinnan försvann från sin bostad i förra veckan. Han sitter häktad.

Enligt polisen är kvinnan och mannen bekanta med varandra, men de är inte släkt.

Mordet på 97-årig kvinna i Örebro

Åklagaren Therese Johansson har inte funnits tillgänglig för en kommentar under fredagen, och varken Åklagarkammarens pressjour eller polisen kan ge någon mer information om ärendet.

Stora avspärrningar

Det var vid lunchtid på torsdagen som SOS fick larm om att en kropp hittats i vattnet. Polisen upprättade stora avspärrningar runt området och kallade tekniker och hundpatrull till platsen.

Senare under kvällen gick polisen ut med att det av allt av döma är den 97-åriga kvinnan som hittats död.

Nu ska en rättsmedicinsk undersökning göras för att kunna slå fast vad som ligger bakom dödsfallet.

Polisen är fortsatt intresserad av att få in iakttagelser som gjorts i Wadköping och vid Svartån under natten till fredag den 1 oktober, då 97-åringen försvann från sin bostad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på 97-årig kvinna i Örebro

Mer i ämnet