• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. Läs mer

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Fotbollsgala i Vivalla för andra året i rad Foto: Monika Bruhn/SVT

Fotbollsgala i Vivalla för andra året i rad

Publicerad

På söndagen var det dags för den andra upplagan av fotbollsgalan på Kulturarenan i Vivalla. Ett hundratal personer var på plats för att se när pris delades ut till fotbollsungdomar.

Fotbollsprofilen Jake Larsson från ÖSK delade ut pris till ungdomar aktiva i fotbollsföreningen BK Ettfyra i Vivalla. Föreningen startade 2016, med bakgrunden att fostra spelare med rätt värderingar. Idag har föreningen fem lag, fyra pojklag och ett tjejlag.

Daud Awees, grundare av BK Ett Fyra.

– Det känns jättekul att föreningen får mer uppmärksamhet. Jag märker att Vivalla behöver mycket, säger Daud Awees, grundaren av fotbollslaget BK Ettfyra i Vivalla.

Tre priser delades ut

Omkring 120 ungdomar i 12 och 13-årsåldern är aktiva i fotbollsföreningen, och hade chansen att vinna pris under fotbollsgalan. Priserna som delades ut var guldhjärat, diamanthjärtat och årets tränare. Guldhjärtat gick till Hassuni Yassir, diamanthjärtat till Jasmit Kaura och årets tränare till Rahmatullah Noorzai. Det delades också ut 14 diplom.

14 diplom för olika insatser delades ut på Fotbollsgalan i Vivalla bland annat bästa målvakt, bästa back och bästa anfallsspelare. Foto: Monika Bruhn/SVT

LÄS MOTIVERINGARNA

Visa

Guldhjärtat – Hassuni Yassir

Han är en god lagkamrat båda på plan och utanför plan. Han är omtyckt av alla med sin sköna personlighet. Han är en fantastisk spelare som ger 100 % på plan och jobbar för laget. Dessutom sprider han en vi-känsla där han är. Han är en utmärkt representant för BK Ett Fyra och vår värdegrund om Kärlek och Respekt.

Diamanthjärtat – Jasmit Kaura

Under året har hon som spelare presterat riktigt bra, men kanske ännu viktigare är hur hon uppträder på träningar och matcher. Det finns ingen träning där hon inte är glad och taggad. Ett stort leende på läpparna har hon och det sprider sig också till andra. Hon ser alltid till att lagkamraterna känner sig motiverade. Hon är en utmärkt representant för BK Ett Fyra och vår värdegrund om Kärlek och Respekt.

Årets tränare – Rahmatullah Noorzai

Trots sin ungdom är han en ledare som på kort tid har blivit en viktig del av klubben. Han bemöter alltid ungdomarna med kärlek och respekt och är alltid engagerad och en riktig förebild. Han visar alltid stort engagemang och har ett glatt hjärta för barnen. Med struktur och initiativförmåga utvecklar han sitt lag. Under sommaren har han också som ledare visat goda ledaregenskaper som ansvarig för Fotbollsskolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer