Foto: TT

Främmande man tog sig in i sovrum – lutade sig över säng och uttalade dödshot

Uppdaterad
Publicerad

En man i Lindesberg vaknade under lördagsnatten av att en annan man stod lutad över honom i sovrummet och hotade honom till livet. Efter spaningsarbete kunde polisen gripa en man i 45-årsåldern som nu misstänks för flera brott.

Larmet kom klockan 03.07, natten mot lördagen. En man har vaknat av ett en person stod lutad över honom i sovrummet i villan.

– Han har på något sätt tagit sig in i bostaden och hotar honom till livet, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisen region Bergslagen.

Mannen försvinner från platsen, polis tillkallas och patrullen inleder ett arbete med att söka efter honom.

– De har haft spår de kan följa. De har jobbat ett tag med det här och de träffar på honom ute och han grips strax efter fyra på morgonen, säger Mats Öhman.

Mannen, som är i 45-årsåldern, anhölls efter förhör vid 07.30-tiden på lördagen och misstänks för olaga hot, hemfridsbrott alternativt grovt hemfridsbrott och ringa narkotikabrott.

Inget fysiskt våld ska ha förekommit i samband med händelen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.