Örebros Tylor Spink och Frölundas Adam Almquist i kamp om pucken Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Frölunda vinnare mot Örebro

Frölunda bröt sin förlustsvit och vann med 3–1 mot Örebro. Avgörandet kom i andra perioden, då ett vasst Frölunda gjorde mål på tre av sina fem skott på mål. Nye Joel Mustonen gjorde 1–0 i sin debut för Göteborgslaget.

Efter fyra förluster i rad, alla med uddamålet, hade Frölunda nu två nyförvärv i laguppställningen. NHL-meriterade backen Mike Weber ska tillföra tuffhet och defensiv styrka i försvaret. Finländaren Joel Mustonen, som bland annat gjort två säsonger i Örebro, är center eller vänsterforward.

Örebro, där profilerna Daniel Viksten och Joakim Andersson vilade, kom till Göteborg med två raka segrar. Å andra sidan hade Frölunda vunnit lagens sju senaste inbördes möten i SHL

Tog vara på chanser

Och även denna match drog i väg mot Frölundaseger. Hemmalaget vann andra perioden med 3–0, trots skottstatistiken 5–10. Frölunda tog väl vara på chanserna när de dök upp.

Joel Mustonen vispade in 1–0 med backhand och ryggen mot mål, efter att ha åkt bakom buren och snappat upp en förlupen puck. En snygg start i nya klubben.

Victor Olofsson lyfte in 2–0, fri i en snabb kontring när Örebrospelare åkt till båset för att byta.

Lias Andersson ordnade 3–0, märkligt fri framför mål strax efter en tekning i powerplay.

Tränaren nöjd

Tränaren Roger Rönnberg var klart nöjd med Joel Mustonens inledning i Frölunda.

-Mycket bra. Men det är nog ett tag tills han är i toppform och fulltränad, säger Rönnberg till C More efter andra perioden.

-Han tar initiativ och jobbar stenhårt. Det ser bra ut, lägger Frölundatränaren till om Joel Mustonen, som närmast kommer från spel i finska Pelicans.

Det var en småruffig match med många utvisningar. Örebro fick spela fem-mot-tre i en minut i tredje perioden, men kunde inte utnyttja det. Reduceringen kom ett par minuter senare, då Jonathan Andersson slog till under en avvaktande utvisning.