Fredrik Öjdemark, vd Närkefrakt Foto: Cathrine Gustavsson / SVT

Frontläge attraktivt när Närkefrakt bygger nytt

Uppdaterad
Publicerad

Nu bygger Närkefrakt en ny anläggning för sina 85 åkeriföretag – och den ligger på vad de menar är bästa läget utmed E18.

Över 100 miljoner kronor kommer den nya terminalen, att kosta som Närkefrakt nu bygger i Västra Pilängen, strax väster om Örebro. Där ska det finnas kontoret och lager, tvätthall och verkstad, samt rejält med uppställningsytor för åkarnas fordon. Fram till i dag har de funnits i Bista.

– Vi tror på transportbranschen och på logistikläget i Örebro. Vi behöver också bygga ut vår terminal, säger Fredrik Öjdemark.

– Det är vårt absolut största projekt någonsin, och gäller att vi får bra kunder i vår terminal och i vårt lager, säger Fredrik Öjdemark, vd för den ekonomiska föreningen.

Mitt i smeten nära E18

Just läget ”mitt i smeten” med skyltläge ut mot E18 och granne med stora aktörer som Postnord, XXL och Lidl, samt närhet till Europavägarna menar Fredrik Öjdemark är de största fördelarna med flytten till Västra Pilängen.

Företaget omsatte 650 miljoner kronor förra året, och han räknar med att den siffran ska stiga under 2019 när den nya terminalen är i drift.

– Den största utmaningen nu är att kunna växa eftersom det är brist på chaufförer, säger Fredrik Öjdemark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.