Räddningstjänsten larmades om branden i en villa i Kopparberg strax innan klockan nio på morgonen. Foto: SVT

Brandkåren räddade kvinna ur brinnande villa

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan 9-tiden på måndagen kom ett larm om en villabrand i Kopparberg. En kvinna ska ha blivit räddad efter att ha stått på balkongen när branden utvecklade sig.

På måndagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en fullt utvecklad villabrand i Kopparberg. När räddningstjänsten kom fram till villan följde en räddningsinsats då en person i  den brinnande villan hade tagit sig ut på balkongen.

– Det var väldigt dramatiskt när vi kom hit för en kvinna som fanns i huset hade tagit sig ut på balkongen. Hela huset var rökfyllt och första prio var att hjälpa henne, säger Andreas Andersson på räddningstjänsten.

Grannar i området hjälpte till och efter några minuter kom kvinnan ner på säker mark.

Räddningstjänsten var tidigt på plats och räddade kvinnan som stod fast på balkongen. Foto: Åsa Svennebäck/SVT

”Totalskadad villa”

Branden ska ha startat i köket och fortsatt ut i hallen. Det ska det finnas intilliggande villor och skog i området.

– Branden är släckt och vi har en totalskadad villa. Just nu letar vi efter eventuell spridning. Vi har tagit ner en kvinna från en balkong, säger räddningsledaren Fredrik Bjelke.

Foto: Åsa Svennebäck/SVT

Hur länge kommer ni vara kvar på platsen?

– Vi kommer vara här en timma till ungefär, säger han.

I nuläget skall det inte vara någon spridningsrisk till intilliggande byggnader och det finns ännu inga uppgifter om kvinnan i villan ska ha fått några skador. Hon är förd med ambulans och inga andra människor befann sig i villan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.