Tre till sjukhus och en gripen efter lägenhetsbrand i Markbacken. Foto: SVT

Efter kraftiga lägenhetsbranden – sju till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer fick föras till USÖ med ambulans efter att en kraftig brand utbrutit i en lägenhet i Markbacken. Totalt får sju personer får vård för rökskador. Samtliga mår efter omständigheterna gott, enligt en kommuniké från sjukhuset.

Larmet kom klockan 12.23 på tisdagen. När räddningstjänsten kom till platsen fanns det människor kvar inne i lägenhetshuset. Fem ambulanser kallades till platsen.

Misstänkt mordbrand

En man har gripits misstänkt för mordbrand efter händelsen. Enligt polisen kunde han gripas på plats, eftersom polisen redan var där i ett annat ärende.

– Man har spärrat av platsen för att genomföra en teknisk undersökning, säger Diana Qudhaib, presstalesperson vid polisen i Region Bergslagen.

Rökdykare gick in

Hela räddningstjänstens styrka från Örebro arbetade med att släcka branden, och man kallade också in förstärkning från styrkan i Byrsta.

– De verkar ha dämpat branden lite, och är snart inne i lägenheten. Rökdykare är på väg in i lägenheten, säger Nina Begallo, som svarar för Räddningsregion Bergslagen, vid 12.50-tiden.

Vid 13.00 var branden släckt.

– De håller på och söker av så att ingen är kvar i lägenheterna. Det har varit mycket rök så de håller på och ventilerar på platsen, säger Nina Begallo, som svarar för räddningsregion Bergslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.