Ghalia Alhindi arbetar just nu på en provanställning och hoppas på fast tjänst. Foto: Peter Comstedt / SVT

Ghalia ett steg närmare målet – som maskinförare

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått ett år sedan Ghalia Alhindi blev viral efter SVT Nyheter Örebros publicering om den före detta hemmafrun från Syrien som drömmer om att bli maskinförare på heltid. Nu är hon ännu ett steg närmare målet.

Ghalia Alhindi har fått övervinna många hinder på sin väg att nå sitt mål – att bli fast anställd som maskinförare. Men hindren har inte avskräckt henne, snarare fungerat som en sporre.

Ghalia Alhindi, maskinförare.

– Det är fortfarande jättekul och går bra, säger hon.

”Jättefin potential”

Det har gått nästan ett år sedan SVT Nyheter Örebro träffade henne på maskinförarutbildningen i Lindesberg där hon var den enda kvinnan. Nu har Ghalia en provanställning på sex månader på ett företag i Örebro.

– Av det lilla vi har hunnit se så har hon jättefin potential, framtiden ser ljust ut, säger Basel Gorgis på Örebro Schakt.

Hoppas på fortsättning

På Arbetsförmedlingen i Lindesberg fortsätter Bo Liljeblad, som stöttat Ghalia hela vägen, att ösa beröm över henne.

– De har varit en väldigt positiv resa från början där Ghalia har varit engagerad och intresserad av att komma ut på arbetsmarknaden. Nu hoppas vi på den här provanställningen, att det går bra för henne och att det blir en fortsättning.

Gott om jobb

Vad som händer efter provanställningen är ännu för tidigt att säga men Basel Gorgis är positiv.

– Vi tror starkt på henne, men det är upp till henne att ta chansen nu. Det finns gott om jobb i branschen.

Lika bra på grävmaskin

Ghalia själv är mer koncentrerad på arbetet hon har framför sig just nu där hon sitter i en grävmaskin på en åker i Kumla.

– Jag trodde att jag gillade att köra hjullastare mer, men det går riktigt bra med grävmaskin också, funderar hon. Jag skulle säga att jag är lika bra på båda nu!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer