Den blå vågen symboliserar alla sjöar i de båda länen. Foto: Alexander von Sydow

Glöm lila och blått – snart är bussarna blåvita

Uppdaterad
Publicerad

Vita bussar med blå våg – så kommer länstrafikens bussar att se ut från och med augusti. Samtidigt slås verksamheten ihop med grannregionen Västmanland.

Från och med 1 januari 2018 driver Region Örebro och Region Västmanland busstrafiken i länen i gemensamma trafikbolaget Svealandstrafiken, det skriver Region Örebro i ett pressmeddelande.

Det kommer bland annat också att innebära att länsbor i båda länen får vänja sig vid ett nytt utseende på bussarna.

Länens sjöar på bussen

De lila stadsbussarna och blå länsbussarna i Örebro kommer från och med augusti 2019 att bytas ut mot vita bussar med en blå våg.

– Den blå vågformen signalerar rörelse men även elementet vatten som är en koppling till länens vackra och omtyckta sjöar, säger Sandra Lee marknadschef på Länstrafiken Örebro.

En gemensam fordonspark ger även stora samordningsfördelar. Till exempel kan regionerna nu dela på samma reservbusspark.

Hög kundnöjdhet

Anledningen till att bussbytet sker i år är att ett par av de avtal som Region Örebro län haft med olika bussbolag löper ut. Sammanslagningen med Region Västmanland beror primärt på att de sedan tidigare drev busstrafiken själva och hade samma inställning kring värdet med detta.

– VL har under de senaste åren haft en mycket hög kundnöjdhet. Så jag tror och hoppas att de fina omdömena kan spilla över på vårt län, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.