Grythyttans Gästgivaregård är ett stort turistmål. Foto: SVT

Grythyttans Gästgivaregård ställer in anrikt nyårsfirande

Uppdaterad
Publicerad

Grythyttans Gästgivaregård har efter att de skärpta restriktionerna för att minska smittspridningen som presenterades under fredagen beslutat att ställa in sitt traditionsenliga nyårsfirande. Verksamheten kommer från och med nyårsafton att hålla stängt till efter trettonhelgen.

Från och med julafton träder en rad skärpta åtgärder för att minska smittspridningen i kraft. Och två av åtgärderna drabbar den redan ansträngda restaurang- och besöksnäringen.

Ingen alkoholservering efter klockan 20.00 och bordsservering till sällskap inte större än fyra personer, ja det blev för mycket för Grythyttans Gästgivaregård som nu beslutat att ställa in sitt traditionsenliga nyårsfirande.

Coronaviruset i Örebro län

– Det är helt klart en konsekvens av fredagens åtgärder. Tyvärr faller hela konceptet, säger Marie Dahlgren, vice vd för Grythyttans Gästgivaregård och Loka Brunn.

Nyårsaftonen är, enligt Marie Dahlgren, i normala fall det enskilda dygn på året som brukar generera stört intäkter. Gästgivaregården har under året haft ett inkomstbortfall på runt 19 procent. För närliggande Loka Brunn är bortfallet runt 30 procent.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet